Zgodovina AK Prebold

Aero klub Prebold je bil ustanovljen v začetku leta 1996 z namenom, da združuje ljudi, ki jim letalstvo in letenje veliko pomeni.
V začetku je bilo v klubu združenih le nekaj pilotov motornih zmajev in ljubiteljev tovrstnega letenja.

Leta 1997 smo uredili VPS (vzletno pristajalno stezo) vso potrebno dokumentacijo za registracijo vzletišča, ter s tem pridobili obratovalno dovoljenje, ki mu danes s ponosom rečemo VZLETIŠČE KAPLJA VAS.

Prav tako so se nam leta 1997 pridružili modelarji z radijsko vodenimi modeli, ki so se aktivno vključili v delo aero kluba.

Že naslednje leto smo pričeli s postavitvijo hangerja, ki smo ga zgradili z udarniškim delom, ga v dveh letih dokončali in uredili okolico.

Leta 1999 smo pridobili v hanger prvo UL letalo FIRE FOX (BIBA2), leta 2002 pa je tudi klub pridobil svoje prvo lastno klubsko letalo, prav tako izvedbe FIRE FOX (BIBA4)

V tem času se je povečalo tudi število članov, katerih je danes okoli 40. Od tega se jih polovica ukvarja z UL letenjem, motornim zmajarstvom in pa tudi motornim jadralnim padalstvom, ostali pa so zvesti modelarji, ki se ukvarjajo z modelarstvom oz. radijsko vodenimi modeli.