Srečanje letalcev in ljubiteljev letenja 2009

V nedeljo 05.07.2009 je na našem vzletišču potekala že 13.tradicionalna prireditv SREČANJE LETALCEV IN LJUBITELJEV LETENJA, zato naj o le tej namenimo par besed.

V prvih vrsticah se najlepše zahvaljujemo vsem sponzorjem, ki so nam s finančnimi in ostalimi sredstvi pomagali pri organizaciji te prireditve. Močno se zahvaljujemo tudi občini Prebold oz. G.Debelak Vinkotu, ki nas je tudi počastil s svojo prisotnostjo. Pri sami organizaciji pa gre zahvala najbolj G.Kisovar Iztoku in G.Hergold Sašotu, brez katerih sama prireditev nikakor ne bi bila tako odmevna. Naj povemo, da smo tudi krstili naše novo letalo, G.Župnik Ratajc Damjan pa je blagoslovil tudi vse pilote in plovila ki so prileteli na našo prireditev.

Kratek opis prireditve:

Ob 9.00 uri, so začeli prihajati udeleženci s svojimi plovili, ki so pristali na našem vzletišču in so kasneje tudi nastopili v samem programu. Udeležili so se tri letala FIRE-FOX, TECNAM-P92 S, tri letala AVID-FLYER, letalo SUPER CUB, letalo STORCH, letalo SINUS s pilotom Lenarčič Matevžem, ki je sam s tem ultralahkin letalom obletel svet, letalo VIRUS, letalo STING in pa veliko število motornih ZMAJEV iz raznih klubov cele Slovenije.

Ob 13.30 je potekal krst in blagoslov novega klubskega letala.

Ob 14.00 uri pa se je začel bogat letalskiprogram s pestrim nastopom splošnega letalstva Nastopala so letala-starodobnik Polikarpov PO-2 letnik 1937, reaktivno dvomotorno poslovno letalo CESNA CITATION CJ 1 podjetja LINXAIR, dvomotorno letalo CANGURO SF-600, starodobnik DORNIER DO-27 letnik 1955 (Ta je na našem vzletišču tudi pristal), AERO 3, UTVA 75, akrobatsko letalo EXTRA 300, CIRUS 22, PIPER PA 18, helikopter Slovenske policije BELL 206, helikopter BELL 206, ki pa je v zasebni lasti, akrobatsko letalo EXTRA 330 SC, z vrhunskim pilotom Podlunšek Petrom, ki je navdušil s svojimi vragolijami v zraku in pa dva toplozračna BALONA balonarskega kluba iz Vojnika. Nastopali so tudi modelarji naše modelarske sekcije z radijsko vodenimi modeli letal in helikopterjev. Za panoramske lete smo imeli na razpolago dve letali FIRE-FOX in naše klubsko letalo STORCH 500 S. Ves potek prireditve je bil tudi strokovno komentiran s strani komentatorja G.Sinkovič Markota.

Nad zelo pestrim programom upamo, da ste bili obiskovalci navdušeni, ki se vas je čez cel dan po neuradnih podatkih udeležilo več kot dva tisoč. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Še enkrat v imenu aero kluba Prebold hvala vsem ki ste nam pomagali in vsem ki ste s svojo udeležbo popestrili naš program.

Za ogled galerije kliknite SREČANJE 2009

in TUKAJ